Jlone-viggers-profileg arbejder som ernæringschef i Hospitalsenheden Vest og som daglig leder af de kliniske diætister. Her arbejder vi med de sygdomme, hvor mad har betydning for behandlingen.

Jeg har i mange år arbejdet med udvilking af opskrifter til helt almindelige danskere. Det betyder, at mit udgangspunkt altid er den mad, danskerne er vant til at spise. Det betyder også, at opskrifterne er lette at lave, at ingredienserne er kendte, at den mad, der kommer ud af det er sund og så selvfølgelig, at det smager godt.

I min optik er der ingen madvarer, som kan få betegnelserne sunde eller usunde. Der findes nemlig ingen madvarer – med undtagelse af modermælk til det spæde barn – der kan opfylde alle menneskets behov for næringsstoffer. Det betyder også, at der ikke er nogle madvarer, som er forbudte. Det er mængdeforholdene, der er det afgørende for om den mad, vi spiser over en længere periode, kan få betegnelsen sund eller usund.

Det er vigtigt for mig at slå fast, at jeg er fagperson. Det betyder, at ernæringsvidenskab for mig er langt vigtigere end underholdningsværdien.

Derfor kan det godt være, at det nogen gange bliver lidt kedeligt. Men hellere det, end at fremstå som en klovn.

Har du spørgsmål om ernæring, mad og måltider så spørg endelig. Skriv gerne en mail til lone@viggers.dk.

Mange hilsner

Lone